Om

Birgit Djupedal (f. 1994, fra Bodø) komponerer akustisk musikk for alle slags ensembler. Musikken hennes har både tradisjonell harmonikk, mer fri tonalitet, gjerne innspill av performance og med en politisk brodd. Komposisjonsutdannelsen hennes er fra Iceland University of the Arts hvor hun fullførte masteren sin i 2018. Ellers er hun utdannet som musikkviter og kantor fra NTNU. Nå bor hun i Oslo og jobber som frilans komponist, dirigent og musiker. 

 

Verkene hennes har bla. blitt fremført under Festspillene i Bergen, Norsk salmefestival, Nordland musikkfestuke, Trondheim kammermusikkfestival, Ultima, Sumartónleikar í Skálholti (IS) og Vaka Þjóðlistahátið (IS), Óperudagar í Reykjavík (IS), blitt vist på RÚV, islandsk tv og vært en del av The European Year of Cultural Heritage.

I tillegg til å jobbe som komponist og musiker, er Djupedal kordirigent. Hun dirigerer to kor som holder til i Oslo. Det ene heter Cantus cordi og er et damekor, mens det andre heter Ískórinn og er koret for islendinger som bor i Oslo. 

Djupedal jobber og som kunstnerisk leder og produsent sammen med Ásbjörg Jónsdóttir i festivalen Skálholt Summer Concerts. Skálholt Summer Concerts er den eldste festivalen som fremdeles er i drift på Island. Det ble startet i 1975 og er en ny musikk og tidlig musikk-festival.