top of page

Toene

Besetning

Bjellofon, orgel

Durata

13'

Noter

Kontakt komponisten

Bestilt av

Prosjektet ble startet da Djupedal mottok Skien kommunes arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere

Urfremføring

Stykket skal urfremføres 27. november 2021, etter å ha vært utsatt to ganger grunnet pandemien

Fremføringer

Ingen andre fremføringer

The "Bjellofon" or the "Bell Machine" is a new instrument created by Birgit Djupedal and Laurits Telle Riple. 

The instrument was supposed to premiere in November 2020, but has been postponed a year because of the current situation. The premiere will now be on November 27th 2021. Below is a video of the first movement in the new piece "Toene" for organ and Bjellofon by Djupedal. 
 
Here is a text about the concert in Norwegian: 

"Bjellofon er et helt nytt instrument! Hvis man blander sammen et klokkespill og en spilledåse, og fyller den med bjeller og setter på en motor, får du bjellofonen. Denne konserten inneholder både en verdenspremiere for bjellofonen, men og verket “Toene” av Birgit Djupedal.

Bjellofonen er utviklet av komponist og musiker Birgit Djupedal og ingeniør Laurits Telle Riple. Djupedal fikk innvilget Arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere fra Skien kommune i 2019 til å bygge Bjellofonen. I tillegg skulle hun komponere et nytt verk for bjellofonen og orgelet i Gjerpen kirke. Dette er det første stykket skrevet spesielt til orgelet som har 10 års-jubileum i år. “Toene” betyr to som er alene. I verket utforsker Djupedal hvordan disse to kan klinge sammen i kirkerommet. Hva slags klangmuligheter har bjellofonen og orgelet, hva er deres likheter og forskjeller, og hvordan er det å musisere med et selvspillende instrument? Det er Djupedal selv som skal spille orgel. I tillegg skal tenoren Endre Aaberge Dahl fremføre noen utvalgte salmer skrevet av Djupedal."
Skjermbilde 2020-10-20 kl. 11.23.39.png
Plakat laget av Djupedal.
bottom of page